Gepost op

Held redt kat na vier dagen uit reuzenkastanje in Groningen

De kat die vier dagen vast zat in een boom in een bos in Winschoten, is gered. Een boomexpert wist maandag aan het eind van de dag het angstige dier uit zijn benarde positie te bevrijden.

Professioneel boomverzorger Jeroen Renkema uit Noordbroek meldde zich maandag bij de brandweer om een reddingspoging te ondernemen. Hij wist zonder problemen de top te bereiken en de kat mee naar beneden te nemen.

De kat in het Sterrenbos in Winschoten trok maandag veel bekijks van geïnteresseerden, aldus Groningse media.

Een inwoners van de plaats Wedde had zondag al een poging ondernomen om de kat te redden uit de pakweg 20 meter hoge kastanjeboom, maar de man strandde op 15 meter. De brandweer moest hem vervolgens uit de boom halen.

 

Bakje met voer

Daarna probeerden de brandweerlieden de poes uit de boom te spuiten, maar dit lukte niet. Ook het neerzetten van een bakje voer onder aan de boom mocht niet baten.

De eigenaar van de kat die vrijdag niet meer uit de boom durfde te klimmen, heeft zich nog niet gemeld. Het dier is overgebracht naar het dierenasiel in Winschoten.

Gepost op

Ruim 100 verwaarloosde schildpadden in beslag genomen

Zo’n 130 verwaarloosde schildpadden zijn vrijdag door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen. De dieren werden gehouden in Hoofddorp in bakken in de tuin en in een geparkeerde bestelbus naast een woning.

In de tuin van het huis troffen inspecteurs vijftig water- en moerasschildpadden aan in vervuilde en te kleine bakken water. Ook werden er Griekse landschildpadden, klokschildpadden en kolenbranderschildpadden gevonden.

Landschildpadden zijn beschermde dieren die alleen gehouden mogen worden als de legaliteit aangetoond kan worden met een certificaat. De houder van de dieren bleek niet over zo’n certificaat te beschikken.

In een bestelbus die bij de woning geparkeerd stond, zaten nog eens 65 waterschildpadden. Deze dieren scharrelden rond tussen de andere spullen in de bus en hadden geen water en voer.

Tegen de houders van de schildpadden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gepost op

Hi Lady’s!

Welkom bij de opening van MOREWITHFASHION.NL!

Wij gaan, om de opening te vieren 3 Fashion Iphone Hoesjes weggeven!

                   Hou onze Facebook Pagina in de gaten

     ❤